December

December, 3 illusies minder. Tot december 3 illusies minder want december is de maand van de vrede en van de hoop. In december primeert het kerstgevoel bij iedereen. In december zijn er plots nieuwe vacatures en je krijgt plots een kans, een kans die je gegeven wordt, misschien omwille van het kerstgevoel, misschien gewoon omdat je toch meer talenten hebt dan je denkt.

December, keuzemaand. In december weet je niet wat kiezen, cadeautjes, kleding, eten, overal moet gekozen worden. Wel hier moest ook gekozen worden, tussen jobs of mogelijke jobs, tussen tijdelijke zekerheid en mogelijke vastheid. En die keuze valt zwaar.

Met kerst primeert de hoop en toch kies ik met kerst voor zekerheid. De hoop is de voorbije maanden aan diggelen geslagen. Hij steekt zo nu en dan, zeker met kerst wel terug de kop op, maar zekerheid ook al is die maar tijdelijk, komt toch voor de hoop. En zo vindt je op een dag de job die je leven verandert. De job die je van werkloos naar actief brengt, de job die je terug energie zal geven. Die ene job waar je op wachtte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s