Toen in juni de nieuwe collectie van See you at Six uitkwam, kocht ik meteen een hele lading stoffen. De visjes kocht ik niet want ik zag er niet meteen iets in. Maar toen zag ik de prachtige Tinny jurk van Evy Saerens op Instagram. Ik was op slag verliefd! Zo verliefd dat ik de volgende dag meteen naar de plaatselijke stoffenwinkel om deze ultrazachte visjes cotton lawn aan te schaffen. Mijn vingers kriebelden om er meteen aan te beginnen.

Aangezien ik nog een geknipte versie van de Lotta jurk van Compagnie M had liggen, besloot ik voor een Lotta te gaan ipv een Tinny. Op zich is er niet veel verschil tussen beide patroontjes lijkt me. Bovendien is het zo dan toch geen schaamteloze kopie :-). Nog diezelfde avond werkte ik het jurkje af zodat dochterlief het meteen kon aandoen de dag erna.

DSC_0413 (2)

Mijn schattige tweejarige was meteen even verliefd op het jurkje als ik. Ze kan niet zwijgen over de visjes. Visje, visje, visje, ook visje…. ze lispelt nog een beetje maar visje is één van haar eerste woordjes en ze zegt het zo lief.

DSC_0003 (2)DSC_1009 (2)

Ik vind het dan ook vanzelfsprekend dat ze haar lievelingsjurk mocht dragen op haar verjaardagsfeest. Geen nieuwe jurk deze keer, mama wilde zich niet te veel druk op leggen maar deze bijna nieuwe jurk was evengoed een voltreffer. Ik bakte wel zelf een taart :-).

DSC_1006 (2)20170806_153306DSC_1032 (2)DSC_1035 (2)

Grote zus was wel wat jaloers op de visjesjurk dus maakte ik uit het laatste restje nog een rimpelrokje. Als bovenstuk maakte ik de honey blouse uit La Maison Victor met de effen blauwe stof van dezelfde See you at six collectie. Een match made in heaven if you ask me. Jammer genoeg heb ik hiervan geen aan foto’s maar ze staat er heel erg leuk mee. Het kraagje van de blouse was wel wat moeilijker en is dus niet zo goed gelukt. Het zijn meer hoekjes dan boogjes maar we doen alsof dat de bedoeling was. Ik verlengde maat 104 met 3cm. Dat past perfect.

 

PS. voor diegene die zich afvragen waarom je hier enkel foto’s ziet zonder hoofden, mijn man en ik vinden het belangrijk om onze kinderen en hun privacy te beschermen in deze digitale wereld, voor zolang dat nog kan. Aldoor foto’s online plaatsen, passen volgens ons niet in deze filosofie. Aangezien het hier voornamelijk over de naaisels gaat, hoop ik dat het jullie niet stoort dat de hoofden er worden afgeknipt. (Hoewel ik het soms heel jammer vind om hun guitige gezichtjes niet te tonen, sta ik wel achter onze keuze).

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s