Twee lieve kleine jongetjes werden geboren en verdienden een handgemaakt cadeautje. Ik vond in mijn stoffenkast een perfect stofje voor een geboortecadeau. Ik kocht deze jacquard tricot van Lily Balou bij Mon Depot een tijdje terug. Ik wilde er eerst een Candy dress uit maken maar gezien de dochter niet zo mooi staat met blauw, bleef het stofje ongebruikt in de kast liggen.

Voor de eerste jongen maakte ik het Tiger kruippakje van La Maison Victor. Ik maakte maatje 68. Voor de mouwboorden, halsboord en de enkelboorden gebruikte ik de andere kant van de stof. Ik stak het hele kruippakje in elkaar met mijn overlockmachine. Wat een plezier om zo te werken. Lekker snel en heel mooi afgewerkt resultaat.

DSC_0968 (2)

Mijn eerste plan was om een zelfde kruippakje te maken voor jongetje 2 maar ik had net niet meer genoeg stof over. Gelukkig kon ik er nog wel een Finn vestje van La Maison Victor uithalen. Omdat ik de goede kant van de stof wat te druk vond voor een jasje, besloot ik de andere kant te gebruiken. Dit geeft het vestje een beetje een jeanslook. Voor de binnenkant gebruikte ik een witte tricot die al lang in mijn kast lag.

Ik testte voor de eerste keer transferpapier en streek zo de maat en ‘Made with Love’ in het vestje. Ik vind het resultaat wel leuk dus dat ga ik zeker nog proberen.

DSC_0012 (2)

Ik naaide voor beide nog een bijpassend bavetje met het laatste restje dat ik overhad.

De cadeautjes zijn ondertussen overhandigd aan de mama’s. Ze waren er gelukkig heel blij mee. Het streelt mijn ego als ze verschieten als ik laat vallen dat ik het zelf heb gemaakt. πŸ™‚

Behalve voor baby’s, worden er ook op verzoek jurkjes gemaakt voor de nichtjes. Ik maakte voor nichtje 1 een Tic Tac Toe jurk in een luchtig jeansstofje. De naden in het voorpand vrolijkte ik op met een kanten lintje.

Voor nichtje 2 maakte ik een Liz jurk uit La Maison Victor in een tricot van Stenzo met cactusjes. Jammer genoeg is het veel te groot en past het nog voor haar grote zus maar dan kan het twee keer dienen.

DSC_0953 (2)

En nu terug aan de slag voor de volgende cadeautjes :-).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s