De afgelopen maand hadden we het razend druk. Er werd verhuisd op het werk, er werd veel afgesproken met vrienden en collega’s in het weekend maar ook tijdens de week. Mijn cursus op de avondschool begon (meer hierover later). Kortom niet veel tijd om te rusten en een beetje te veel hooi op de vork. Bovendien had ik ook nog heel wat naaiplannen in mijn hoofd.

Gelukkig stond er ook een volledig weekend naaiplezier op de planning. Toen ik de oproep op Facebook zag voor een naaiweekend in de Heibrand in Westmalle, was ik meteen enthousiast. Ik vroeg een vriendin om mee te gaan en het derde weekend van oktober waren we weg. Het was mijn eerste naaiweekend en ik ben helemaal verkocht. Een volledig weekend zorgeloos achter de naaimachine. Door de drukke week vooraf kon ik echter geen voorbereidingen treffen behalve de patronen overnemen. Ik gooide dus vrijdagavond wat stoffen, garens, naaimachine in de auto en vertrok.

Ondanks dat ik op zaterdagavond het weekend even moest onderbreken voor een feestje, bracht ik uiteindelijk 6 afgewerkte stuks mee naar huis. DSC_0257 (2)DSC_0281 (2)

De eerste stuks die ik afwerkte waren een poesjes pyjama en een sien jurk voor de tweelingnichtjes waarvan één helft toevallig ook mijn metekindje is. Voor de pyjama nam ik het Fons shirt als basis en voor het broekje gebruikte ik de Viola legging van La Maison Victor. Ik gebruikte de stof van de broek als halsboordje om een mooi geheel te creëren. Ik ben helemaal weg van de veelzijdigheid van het Fons en Sien patroontje. Een gemakkelijk t-shirtje, een losse sweater of een heerlijke jurk. Daarom gebruikte ik hetzelfde patroon ook voor het jurkje van de zus. De pyjama en het jurkje zijn ondertussen in gebruik genomen en met veel enthousiasme gedragen :-).

Verder maakte ik voor mezelf een trui uit het boek Matching Outfits Matching Minds. Ik gebruikte het patroon van ‘Not another V-shirt’ en voegde de mouwen van de ‘Small Things Sweater’ toe. De mouwen werden wel een beetje aansluitender gemaakt, ook nam ik de zijnaden een beetje in om de oversized look toch een beetje vrouwelijker te maken. Volgende keer neem ik denk ik een maatje kleiner. Maar ik ben er heel tevreden mee.

DSC_0278 (2)

Uiteraard was het onmogelijk om op naaiweekend te gaan en niets te naaien voor die prinsessen thuis. Daarom kregen beide meisjes ook een nieuwe jurk. Ik had eindelijk genoeg durf om in mijn gekoesterde Bambi paneel te knippen. Na het goede resultaat van de Fons en Sien stuks, koos ik opnieuw voor een patroontje van Wensjewat. Ik maakte er een supersnelle Lena jurk van. Deze jurk zit echt op een wip en een flik in elkaar, met knippen en al heb ik er denk ik hooguit 1 uurtje aan gezeten.

De jongste meid kreeg een Feliz jurk in een zalig zwierderig viscose stofje dat ik al een hele tijd in de kast had liggen. De plannen die ik had voor dit stofje wisselden voortdurend maar uiteindelijk koos ik voor dit patroon. Ik ben helemaal verliefd op het resultaat maar jammer genoeg weigert de jongste dochter (ik ben twee en ik zeg nee) om het jurkje te dragen. Hopelijk komt daar snel verandering in.

DSC_0260 (2)

Bedankt lieve dames op het naaiweekend en tot volgende keer 🙂

Stoffengebruik:

  • pyjama broekje: streepjes tricot van Lily Balou van Mon Depot
  • pyjama top: poesjes tricot van de Stoffenstraat
  • Sien jurk: tricot Megan Blue van Infinity Stoffen
  • MOMM trui: gebreide stof mint met glitter van Infinity Stoffen
  • Lena jurk: paneel Bambi van Bambiblauw
  • Feliz jurk: viscose stofje van de markt in Breda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s