Toen ik pas begon te naaien en de webshop ‘Mon Depot’ had ontdekt, stond er een stofje op waar ik meteen verliefd op was maar waarmee ik niet goed wist wat aanvangen. Ik stelde de aankoop redelijk lang uit maar uiteindelijk ben ik toch gezwicht. Ik kocht 1.5m van de grijze visgraat wol, waarna deze voor bijna 2 jaar in de kast verdween. De stof was te dik voor een jurk vond ik en een jas, daar durfde ik niet aan beginnen.

Toen ik vorig jaar de Louisa jas van Compagnie M maakte voor de dochter, bleek een jas maken eigenlijk niet zo heel erg moeilijk. Waarschijnlijk kwam dat door de sublieme stap-voor-stap handleiding van Compagnie M, maar toch had ik moed om nog eens zo’n project te proberen.

In het kader van stashbusting, dat dringend nodig was bovendien, haalde ik die mooie visgraat wol terug boven. Ik had het perfecte patroon gezien voor deze stof in het Veritas magazine nr. 12 (de special edition voor 125 jaar Veritas). Hierin staat een mooi patroon voor een rechte jas zonder kraag en met een leuk zakdetail. Het was vooral de zak die me deed kiezen voor dit model, Lobke.

Met wat kunstig knip en plak werk, kreeg ik het net uit de stof. Ik hield enkel snippers over. Voor de voering gebruikte ik nog een okerkleurige voeringstof die ook nog in de kast lag. Ik ben heel tevreden van het resultaat en droeg de jas al heel erg vaak. De naden aan de zakken komen wel niet mooi overeen, maar dat valt enkel op als je weet dat dit niet de bedoeling is, vind ik toch. Oordeel zelf maar 🙂

DSC_0287 (2)DSC_0294 (2)DSC_0299 (2)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s